Reiki healing

Om Reiki

Reiki er en enkel og naturlig form for healing gennem håndspålæggelse, som nemt og umiddelbart kan læres af alle. Du kan bruge Reiki både til dig selv og til andre, til dyr, potteplanter, børn og ellers alt, hvad du kan lægge dine hænder på. Når du lærer at bruge Reiki bliver din medfødte evne til at videregive helbredende energi aktiveret igen.
Reiki kan bl.a. oversættes med “Universel Livsenergi”. Det betyder, at man som behandler ikke bruger sin egen energi. Der findes mange energier eller bølgelængder indenfor Universel Livsenergi. Reiki er den, der er nemmest tilgængelig for alle. Når man lærer Reiki, bliver man via fire indvielser forbundet med den bølgelængde, der hedder “Reiki”. Fremover (og resten af éns liv) kan man så benytte sig af denne kilde når som helst, hvor som helst og til hvad som helst.

Effekten
Reiki virker afslappende og genopretter balancen. Det giver ro i tankerne og er med til at forebygge eller helbrede ubalancer, fysiske som psykiske, akut som kronisk, små som store. At få Reiki (enten af sig selv eller af en behandler) er en meget konkret måde at få omsorg på og tillige at forhøje livskvaliteten i éns hverdag på alle områder. Det er ligesom at tage et lysbad igen og igen. Dem, der har en længsel efter “at komme hjem”, kan ofte i Reiki genkende en energi, de længe (og tit ubevidst) har søgt.

At give
Når du bruger Reiki, bruger du ikke din egen personlige energi. Derfor bliver du ikke træt, og du kan ikke overtage modtagerens ubalancer. Der er ingen grænser for at give Reiki: du kan anvende det så tit og så meget du ønsker. Dem, der allerede arbejder med mennesker, kan bruge Reiki som et ekstra redskab i deres praksis. Du behøver ikke at tro på Reiki, for at det virker.

Fra symptomfjerner til sjæleven
Selvom Reiki kan være med til at fjerne bestemte ubehagelige symptomer, såsom hovedpine eller forkølelse, er det langt mere end kun en teknik for at fjerne symptomer. Ikke alene er Reikis energi med til at finde frem til årsagen for de forskellige blokeringer, men først og fremmest, og dybest set, er Reiki en måde at komme hjem i sig selv, at komme mere og mere i kontakt med sin sjæl. Man kunne sige, at Reiki er lavet af samme “stof” som det, der aldrig dør, og derfor vil det efterhånden blive nemmere og nemmere at lade mere af éns sjælekvaliteter skinne igennem i éns hverdag. Man bliver mere tro mod sig selv og lytter mere til sig selv i stedet for til, hvad andre synes er godt for én. Det bliver efterhånden nemmere og nemmere at acceptere livet som det udfolder sig i stedet for at prøve at kontrollere det. Al healing starter med at acceptere tingene, som de er i stedet for at prøve at kæmpe mod dem. Med Reiki lærer vi at overgive os til “Noget Større” end os selv. Kald det Gud. Kald det Great Spirit. Kald det Universel Livsenergi.

Oprindelsen
Reiki blev udviklet i starten af forrige århundrede af dr. Mikao Usui fra Japan. Efter Anden Verdenskrig blev denne viden bragt til vesten af Hawayo Takata, en amerikansk-japansk kvinde, som var blevet helbredt af kræft på Reiki-klinikken i Tokyo. I dag praktiseres Reiki i alle lande over hele verden. Reiki har været kendt i Danmark siden 1984.

Du kan læse Reikis historie her.
Mere om healing her.

Mikao Usui

Hawayo Takata